Σου ζητάνε τα ζουζούνια μπισκότα ή θέλεις εσυ να φας ένα μπισκότο αλλά δε θες μια από τα ίδια ; Σας εχω υπέροχη και θρεπτική συνταγή για σοκολατένια μπισκότα που δεν θα καταλάβει κανείς τι κρύβουν μέσα στα συστατικά τους!
Μπισκοτάκια σοκολατένια με λευκά φασόλια
Servings
20
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesIngredients
1 αυγό
100 γρ φασόλια λευκά μέτρια (βρασμένα χωρίς το νερό τους)
30 γρ κακάο
35 γρ φυστικοβουτυρο
55 γρ ζάχαρη καρύδας
80 γρ αλεύρι βρώμης (αν κολλάει πάρα πολυ το μείγμα μας μπορούμε να προσθέσουμε αλλά 10-20 γρ)
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Directions
- Βάζουμε στο μούλτι τα φασολια και το αυγό
Χτυπάμε καλά να διαλυθούν τα φασόλια
Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας,το φυστικοβουτυρο,το κακάο και το μπέικιν και χτυπάμε καλά
Τέλος βάζουμε το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά
Το μείγμα μας κολλάει λίγο στα χέρια γι αυτό πριν κάνουμε τα μπισκότα μας βάζουμε ελαιόλαδο στα χέρια,αν πάλι δεν θέλουμε να λερωθούμε παίρνουμε δυο κουτάλια ώστε να βάλουμε το μείγμα στο ταψί.
Παίρνουμε την ποσότητα που θελουμε την κάνουμε μπαλίτσα τη βάζουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε να γίνει φλατ,αν θελουμε μπαλίτσες τις αφήνουμε.
Προσθέτουμε μικρά κομμάτια σοκολάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190c για 12-15 λεπτά ανάλογα το μέγεθος τους
Notes
- Εμείς τα φτιάχνουμε και μίνι ώστε να τα φάμε με γάλα στο πρωινό μας