Αυτά τα τσουρέκια είναι της μαμάς που δεν έχει χρόνο να περιμένει ώρες για να τα ψήσει ,είναι της μαμάς που θέλει να δώσει ένα τσουρέκι στα ζουζούνια της από τα χέρακια της αλλά δε θέλει να κάνει τη δουλειά του ζαχαροπλάστη,είναι της μαμάς που δεν προλαβαίνει ούτε ένα καφέ με ηρεμία να πιεί που να κάνει πολλά φουσκώματα στα τσουρέκια!
Και αυτή η μαμά είμαι εγώ που τρέχω και δεν φτάνω,έτσι προσπαθώ να τα κάνω όλα πιο εύκολα για εμένα αλλά να είναι και απίθανα 😜
Γρήγορα & εύκολα Πασχαλινά τσουρέκια
3
servings20
minutesIngredients
2 αυγά
100 γρ βούτυρο αγελάδος (λιωμένο και χλιαρό)
120 γρ μέλι
150 γρ γάλα χλιαρό
17 γρ μαγιά ξηρή
1 κ.γ μαχλέπι
1/2 κ.γ κάρδαμο
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι ή λεμόνι
500 γρ αλέυρι για τσουρέκια
Directions
-
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε
Στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι και το δουλεύουμε στο μίξερ για 10 λεπτά περίπου μέχρι το ζυμάρι μας να αρχίσει να μαζεύετε στο γάντζο πάνω
Χωρίζουμε το ζυμαράκι μας σε 4 ίσα μέρη ή σε 3
Παίρνουμε ένα κομμάτι και το χωρίζουμε στα 3 και φτιάχνουμε 3 λωρίδες όχι πολυ μακριές ούτε λεπτες και αρχίζουμε να τις πλεκουμε
Βάζουμε σε ταψι με αντικολλητικό χαρτί τα τσουρέκια μας με απόσταση γιατι θα φουσκώσουν
Ανάβουμε το φούρνο προσοχή για 1 ακριβώς λεπτό στους 100 c αντιστάσεις στο 1 λεπτό σβήνουμε το φούρνο βάζουμε τα τσουρέκια και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα
Τα αφήνουμε από 30-45 λεπτά να φουσκώσουν στα 30 λεπτά τα κοιτάμε
Μόλις φουσκώσουν τα βγάζουμε και ανάβουμε το φούρνο στους 180c αντιστάσεις
Χτυπάμε γρήγορα ένα αυγο και περνάμε τα τσουρέκια από πάνω με ένα πινέλο ριχνουμε αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι ή ο,τι άλλο θελουμε και τα βάζουμε στο φούρνο
Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα τσουρέκια μας
Μόλις βγουν τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και μολις κρυώσουν τα τυλιγουμε πολυ καλά σε μεμβράνη.
*Μη τα πάρα ψήσετε γιατί δεν θα βγουν αφράτα
*Αν έχετε χρόνο και θέλετε μπορείτε να κάνετε δυο φουσκώματα
•Τα τσουρέκια μας θα είναι αφράτα όπως όταν βγήκαν για 24-48 ώρες
Χρόνια Πολλά & Καλή Ανάσταση