Τα πιο εύκολα,αφράτα και μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια που θα φτιάξεις ποτε είναι αυτά!
Η συνταγή μου για κουλουράκια πραγματικά είναι πανεύκολη!
Δεν χρειάζετε μίξερ, όλα γίνονται με ένα μόνο μπολ,καλή διάθεση κι αν έχετε μικράκια στο σπίτι βάλτε τα στην κουζίνα να κάνουν χαμό με τα σχέδια στα κουλουράκια!
Σας δίνω δυο συνταγές κι εσείς διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα!
Πασχαλινά κουλουράκια
15
minutesIngredients
Συνταγή 1(είναι αυτή που υπάρχει σα διαδικασία στο βίντεο στο ινσταγκραμ μου)
2 αυγά
70 γρ βούτυρο γαλακτος αιγοπρόβειο ή βούτυρο αγελάδος
65 γρ μέλι ή 90 γρ ζάχαρη καρύδας
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1κ.γ μπέικιν πάουντερ
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Συνταγή 22 αυγά
70 γρ βούτυρο γαλακτος αιγοπρόβειο ή βούτυρο αγελάδος
70 γρ μέλι
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
50 γρ χυμό πορτοκάλι
1/5 κ.γ μαγειρική σόδα (στη μύτη του κουταλιού)
100 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
210-220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γ μπέικιν πάουντερ
Directions
Ρίχνω το βούτυρο όπως είναι από το ψυγείο όχι λιωμένο αλλά σε κουταλίτσες μικρές αν βάλουμε βούτυρο αγελάδος να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και σε κυβάκια
Ανακατεύω το βούτυρο με τα αυγα όσο μπορώ,θα βλέπεις κομμάτια από το βούτυρο
Στη συνέχεια ρίχνω το μέλι ,το ξύσμα από το πορτοκαλι,το χυμό μαζί με τη σόδα και ανακατεύω καλα
Τέλος ρίχνω το αλεύρι με το μπέικιν σιγά σιγά και ανακατεύω
Θα φτάσεις σε ένα σημείο που θα πρέπει να αρχίσεις να πλάθεις με τα χέρια σου το ζυμαρακι σου για να παρει και το υπόλοιπο αλεύρι σου
Θέλεις ένα ζυμάρι που να γυαλίζει και να μην κολλάει στα χέρια σου ώστε να το πλάσεις
Πλάθω τα κουλουράκια μου τα βάζω στο ταψί με λαδόκολλα και τα περνάω από πάνω με ένα πινέλο λίγο αυγό αραιωμένο με ελάχιστο γάλα.
Προθερμασμένο φούρνο στους 180 c για 15- 20 λεπτά θα τα δεις να πάρουν χρώμα