Λαγάνα

Ήρθε η ώρα να φτιάξετε σπιτική λαγάνα με αυτές τις δυο υπέροχες συνταγές που θα βρείτε σε αυτο το ποστ.

Λαγάνα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λαγάνα με χαρουπάλευρο για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό.

Δυο συνταγές για λαγάνα που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τις έτοιμες λαγάνες

Λαγάνα

Recipe by Δέσποινα Καρατζογιάννη
Λαγάνες

2

Προετοιμασία

1

hour 

20

minutes
Χρόνος ψησίματος

30

minutes

Δυο υπέροχες λαγάνες για να διαλέξετε την δικιά σας για την Καθαρά Δευτέρα

Ingredients

  • Με αλεύρι για όλες τις χρήσεις:
  • 430 γρ. αλεύρι γ.ο.χ⁣

  • 280 γρ. Νερό ⁣

  • 1 φακελάκι μαγιά ⁣

  • 1 κ.σ μέλι ⁣

  • 1 κ.σ ταχίνι ⁣

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο ⁣

  • 1 κ.σ σπόρους chia ⁣

  • Με χαρουπάλευρο:
  • 300 γρ γ.ο.χ⁣

  • 120-140 γρ. Χαρουπάλευρο⁣

  • 280 γρ. νερό ⁣

  • 1 φακελάκι μαγιά ⁣

  • 1 κ.σ μέλι ⁣

  • 1 κ.σ ταχίνι ⁣

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο ⁣

  • 1 κ.σ σπόρους κάνναβης ⁣

  • Και για τις 2 Λαγάνες:
  • 1 κ.σ μέλι ⁣

  • Νερό

  • Σουσάμι⁣

  • Ηλιόσπορο⁣

  • Κολοκυθόσπορο

Directions

  • Ρίχνουμε το νερό, το μέλι, το ταχίνι και την μαγιά στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τους σπόρους και βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ στο 1
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας και δυναμώνουμε το μίξερ
  • Ζυμώνουμε για 10 λεπτά
  • Αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με μια πετσέτα 35-45 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί και το βάζουμε στο φούρνο (αφού πρώτα τον έχω ανάψει για 10 λεπτά στους 50c)
  • Όταν είναι έτοιμο το χωρίζουμε στα δυο και του δίνουμε το μακρόστενο σχήμα της Λαγάνας με έναν πλάστη ή με τα χέρια μας και το αφήνουμε να κάνει το δεύτερο φούσκωμα για 20 λεπτά ⁣
  • Μόλις φουσκώσει βάζουμε τα δάχτυλα μας μέσα στο ζυμαράκι μας για να δημιουργήσουμε τα βαθουλώματα της Λαγάνας
  • Περνάμε σε όλη την επιφάνεια της το αραιωμένο μέλι και προσθέτουμε τους σπόρους
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για 20-30 λεπτά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *