Όταν μου λέει κάποιος για κριτσίνια μπορώ να του μιλάω για ώρες για το πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις τα δικα σου κριτσίνια,πόσο γρήγορα μπορείς να τα φτιάξεις και σε ότι γεύση αγαπάς εσυ!
Αυτή η συνταγή είναι για τραγανά και γευστικότατα κριτσίνια με καρότο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Κριτσίνια καρότου
Servings
20
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesIngredients
150 γρ νερό
60 γρ καρότο ωμό και σε κομμάτια
40 γρ ελαιόλαδο
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ σκόνη σκόρδο *
Ρίγανη *
Αλάτι *
Directions
- Βάζω στο μουλτι το νερό το καρότο και το ελαιόλαδο
Χτυπω καλά μέχρι να μη βλέπω κομμάτια από το καρότο
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά
Βάζω το μείγμα μου σε μια σακούλα τροφίμων και κόβω τη μύτη ώστε να βγαίνει το μείγμα
Βάζω σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και αρχίζω να πιέζω τη σακούλα μου και να φτιάχνω τα κριτσίνια μου (όχι πολύ χοντρά γιατί θα θέλουν παραπάνω ψήσιμο και θα βγουν μαλακά όχι πολύ λεπτά γιατί θα αρπάξουν)
Ψηνω στους 190-200° αντιστάσεις για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να μην είναι μαλακα
Τα βγάζω από το ταψι και τα βάζω να κρυώσουν πολυ καλά αλλιώς θα μαλακώσουν όταν τα βάλω στο μπολ
Αποθηκεύω σε κλειστό ταπεράκι με ένα χαρτί κουζίνας μέσα στο κάτω μέρος
Notes
- Αυτά τα υλικά μπορούμε να μη τα προσθέσουμε και να βάλουμε κάτι άλλο που μας αρέσει