Galette σπανακόπιτα

Θες να φτιάξεις σπανακόπιτα αλλά ποιος ανοίγει φύλλο? Αυτή η συνταγή είναι για εσένα!

Η πιο γρήγορη ανοιχτή πίτα είναι αυτή η συνταγή που θα σου δώσω σήμερα για γαλέτα με σπανάκι!

Είναι γρήγορη με λίγα υλικά και γευστικότατη

Galette σπανακόπιτα

Recipe by JustamomCourse: ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingredients

  • Υλικά για το ζυμαράκι⁣⁣⁣⁣

  • 150 γρ αλεύρι ⁣⁣⁣⁣

  • 60 γρ ελαιόλαδο ⁣⁣⁣⁣

  • 40 γρ νερό ⁣⁣⁣⁣

  • Λίγο αλάτι

  • Για τη γέμιση ⁣⁣

  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι μικρό ψιλοκομμένο

  • 3 χούφτες σπανάκι χοντροκομμένες

  • Φέτα σε κομματάκια

  • Γραβιερα ή κάποιο άλλο τυρί τριμμένο
    Κρεμα τυρί

  • Αλάτι,πιπέρι

Directions



  • ⁣⁣Βάζουμε όλα τα υλικά γιατί το ζυμαρακι μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ,όταν πλέον δεν μπορούμε να ανακατέψουμε ρίχνουμε το ζυμαρακι μας στο πάγκο και το πλάθουμε να γίνει μια μπαλίτσα ⁣⁣⁣⁣
    Χωρίζουμε στα δυο το ζυμαράκι και ανοίγουμε με ένα πλάστη ή με τα χέρια τη ζύμη όχι πολύ λεπτή ⁣⁣⁣⁣

    Βαζουμε σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο,το κρεμμυδάκι και το σπανάκι
    Στη βάση βάζουμε κρέμα τυρί και από πάνω τα σοταρισμένο υλικά μας στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα και το τριμμένο τυρι
    Διπλώνουμε τη ζύμη που έχουμε αφήσει κενή γύρω απο τη γέμιση και κλείνουμε τη galette μας ⁣⁣⁣⁣
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190c για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη μας ⁣⁣⁣⁣
    Το ζυμαράκι βγάζει 2 μικρές ή μια μεγάλη galette ⁣⁣⁣

Notes

  • Με αυτό το ζυμαράκι μπορούμε να κάνουμε και γλυκές και αλμυρές γαλέτες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *