Θες να φτιάξεις σπανακόπιτα αλλά ποιος ανοίγει φύλλο? Αυτή η συνταγή είναι για εσένα!
Η πιο γρήγορη ανοιχτή πίτα είναι αυτή η συνταγή που θα σου δώσω σήμερα για γαλέτα με σπανάκι!
Είναι γρήγορη με λίγα υλικά και γευστικότατη
Galette σπανακόπιτα
Course: ΣΥΝΤΑΓΕΣServings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
30
minutesIngredients
Υλικά για το ζυμαράκι
150 γρ αλεύρι
60 γρ ελαιόλαδο
40 γρ νερό
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι μικρό ψιλοκομμένο
3 χούφτες σπανάκι χοντροκομμένες
Φέτα σε κομματάκια
Γραβιερα ή κάποιο άλλο τυρί τριμμένο
Κρεμα τυρίΑλάτι,πιπέρι
Directions
Βάζουμε όλα τα υλικά γιατί το ζυμαρακι μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ,όταν πλέον δεν μπορούμε να ανακατέψουμε ρίχνουμε το ζυμαρακι μας στο πάγκο και το πλάθουμε να γίνει μια μπαλίτσα
Χωρίζουμε στα δυο το ζυμαράκι και ανοίγουμε με ένα πλάστη ή με τα χέρια τη ζύμη όχι πολύ λεπτή
Βαζουμε σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο,το κρεμμυδάκι και το σπανάκι
Στη βάση βάζουμε κρέμα τυρί και από πάνω τα σοταρισμένο υλικά μας στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα και το τριμμένο τυρι
Διπλώνουμε τη ζύμη που έχουμε αφήσει κενή γύρω απο τη γέμιση και κλείνουμε τη galette μας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190c για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη μας
Το ζυμαράκι βγάζει 2 μικρές ή μια μεγάλη galette
Notes
- Με αυτό το ζυμαράκι μπορούμε να κάνουμε και γλυκές και αλμυρές γαλέτες