DADDY’S BIRTHDAY CAKE Τούρτα γενεθλίων με παντζάρι χωρίς ζάχαρη

Ήθελα τόσο πολύ να φτιάξω μια τούρτα φέτος και έτσι εφτιάξα την τούρτα του μπαμπά μας.
Αυτή η τούρτα είναι τόσο γευστική και διαφορετίκη που πραγματικά θα σε ενθουσιάσει όταν την δοκιμάσεις.
Τούρτα με παντεσπάνι από παντζάρι και κακάο ενας συνδυασμός που γευστικά σε αποζημιώνει για το χρόνο που
θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε αυτή την τούρτα

Τα υλικά που θα χρείαστεις για να φτιάξεις την τούρτα παντζάρι είναι:

Παντζάρι: το παντζάρι ειναι αυτό που κάνει την διαφορά σε αυτή την τούρτα

Κακάο: έβαλα κακάο χωρίς ζάχαρη

Ζάχαρη καρύδας: η ζάχαρη καρύδας δέν προκαλεί υπεργλυκαιμία ή υψηλό σάκχαρο του αίματος και σε αυτή την συνταγή θα μπεί σε πολύ μικρή ποσότητα

Αυγά: τα αυγά μας ήταν μεσαία σε μέγεθος

Τούρτα γενεθλίων με παντζάρι χωρίς ζάχαρη

Recipe by Justamom
Servings

12

servings
Prep time

1

hour 
Cooking time

40

minutes

Υπέροχη τούρτα με παντζάρι και κακάο χωρίς ζάχαρη για μικρούς και μεγάλους!

Ingredients

για ενα παντεσπάνι που θα γίνει σε τσέρκι 20εκ

  • 3 αυγά

  • 80 γρ ζάχαρη καρύδας

  • 55 γρ ελαιόλαδο

  • 100 γρ παντζάρι βρασμένο

  • 30 γρ κακάο

  • 100 γρ αλεύρι

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 1 κουτί κρέμα καρύδας που θα έχουμε βάλει στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ωρες ΠΡΟΣΟΧΗ όχι στο χάρτινο κουτί

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • 3 κ.σ. μέλι

Directions

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • Βάζουμε τα αυγά,τη ζάχαρη,το ελαιολαδο και το παντζάρι στο μούλτι μέχρι να διαλείθει καλα το παντζάρι
  • Αδειάζουμε σε ένα μπόλ,προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά
  • Τέλος ρίχνουμε το αλευρι καλο θα είναι να το κοσκκινισουμε πρίν το ρίξουμε
  • Βάζουμε το μείγμα σε 20 εκ τσέρκι
  • Ψήνουμε στους 180c για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας
  • Αφήνουμε να κρυώσει και μετα ξεφορμαρουμε
  • Για την κρέμα
  • Χτυπάμε με το μίξερ μόνο το στερεο μέρος από την κρέμα καρύδας
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το μέλι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας

  • Συναρμολόγηση
  • Παίρνουμε το παντεσπάνι μας και το βάζουμε σε μια τουρτιέρα ή σε μια πιατέλα
    Βάζουμε μια στρώση από την κρέμα μας και την αλώνουμε ελαφρώς
    Πάνω από την κρέμα βάζουμε 2-3 κ.σ. μαρμελάδα εγώ βάζω μαρμελάδα μυρτιλο
    Προσθέτουμε το δεύτερο παντεσπάνι μας και πιέζουμε ελαφρός από πάνω
    Βάζουμε και μια καλή στρώση κρέμα καρύδας από πάνω
    Με μια σπάτουλα ισώνουμε την κρεμα στα πλάγια και στην κορυφή της τούρτας μας
    Τέλος βάζουμε τα φρούτα που μας αρέσουν πάνω από την τούρτα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *