Τα μαφιν είναι αγαπημένα μπορείς να τα πάρεις μαζί σου για σνακ ή μπορούν να γίνουν ένα γρήγορο πρωινό ή να τα πάρουν μαζί τους στο σχολείο τα ζουζούνια.
Yogurt Muffins – Μάφιν γιαουρτιού
Cooking time
15
minutesIngredients
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 γρ αλεύρι αμυγδαλου
70 γρ ζάχαρη καρύδας ή χουρμά
60 γρ ελαιόλαδο
3 αυγα
170 γρ γιαούρτι
1κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
1 κούπα νερό
2 κ.σ μελι
Directions
- Εβαλα στο μίξερ τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και ανακάτεψα να διαλυθεί κάπως η ζάχαρη
Έριξα τα αυγά και χτύπησα μέχρι να αφράτεψουν
Έριξα το γιαούρτι και ανακάτεψα πολυ λίγο να ενσωματωθεί
Ακολούθησε το αλεύρι αμυγδαλου
Και τέλος έριξα το αλεύρι με το μπέικιν
Ανακάτεψα καλά και άδειασα σε 12 θήκες για μαφιν τις γέμισα 3/4 αν τα θέλεις πιο ψηλα γέμισε μέχρι πάνω τις θήκες αλλά θα βγουν λιγότερα ,στις θήκες είχα βάλει χαρτάκια για μαφιν
Προθερμασμένο φούρνο στους 190c για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι σου
- Για το σιρόπι που αν θες το βαζεις 😉
Εβαλα το νερό και το μελι να πάρουν μια βράση και εβαλα από 1 με 1/2 κ.σ σε κάθε μαφινακι