Το τυρί το αγαπάμε πολύ και πάντα στα ορεκτικά μας υπήρχε η γνωστή τυροκροκέτα.Όπως ξέρουμε οι τυροκροκέτες συνήθως είναι στο τηγάνι έτσι αποφάσισα να φτιάξω μια πιο υγιεινή εκδοχή τους και να σας δώσω συνταγή για τυρομπουκίτσες φούρνου απίθανες!Το ανθότυρο είναι ένα πολύ ωραίο τυρί και ταιριάζει απίστευτα σε αυτή τη συνταγή!
Τυρομπαλίτσες με ανθότυρο
Course: ΣΥΝΤΑΓΕΣServings
12
servingsPrep time
5
minutesCooking time
15
minutesIngredients
200 γρ ανθότυρο
30 γρ γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
40 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 κ.γ γλυκιά πάπρικα *
1/4 σκονη σκόρδου *Αλάτι ,πιπέρι
Directions
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα πατάμε με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας και με ένα κουτάλι παίρνουμε την ποσότητα που θέλουμε και την κάνουμε μπαλίτσα.
Τα βάζουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα!
Notes
- Αν δεν θελουμε σκόνη σκόρδου και πάπρικα μπορούμε να μη τα βάλουμε ή να βάλουμε ό,τι άλλο μας αρέσει όπως ρίγανη,δυόσμο,κουκρουμά κ.α