Ζητούν τα μικρά σας σοκολατένια αυγά αλλά δεν θέλετε να τους δώσετε αυτά του εμπορίου;Αυτή η συνταγή είναι για εσας!
Τέλεια σοκολατένια αυγά με μέλι και γέμιση σοκολατένιο κέικ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Αν δεν έχετε χρόνο να ψήσετε κεικ μπορείτε να πάτε στη συνταγή μου για μπαλίτσες μπράουνις και να βάλετε αυτό το μείγμα για να γεμίσετε τα αυγά που είναι χωρίς ψήσιμο!
Σοκολατένια Πασχαλινά Αυγά Με Μέλι
Ingredients
- Για το κέικ
2 αυγά
50 γρ μέλι
70 γρ γάλα
1κ.σ ελαιόλαδο
20 γρ κακαο
80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- Για τα αυγά
200 γρ σοκολάτα περίπου ανάλογα το μέγεθος που θα τα κάνουμε
1/2 κ.σ λάδι καρύδας αν έχουμε
200 γρ cake που φτιάξαμε και αφήσαμε να κρυώσει
2κ.σ μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
1/2 κ.σ μέλι
Directions
- Για το κέικ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα γράφω
Βάζουμε σε φόρμες για μαφιν ή σε πολύ μικρή φόρμα αν έχουμε γιατί το μείγμα είναι λίγο
Ψήνουμε στους 175 c για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα μας και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
- Για τα αυγά
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας σε μπεν μαρι
Αν έχουμε φόρμες σιλικόνης ρίχνουμε σοκολάτα ώστε να καλύψουμε το κάτω μέρος και τα πλαϊνά.
Βάζουμε ψυγείο να κρυώσει
Ρίχνουμε στο μούλτι το κέικ,χτυπάμε να γίνει κομματάκια ,προσθέτουμε τη μαρμελάδα και το μέλι και χτυπάμε να ενωθεί το μείγμα
Φτιάχνουμε μπαλίτσες και τις πατάμε να πάρουν το σχήμα της φόρμας για να τις βάλουμε στο κέντρο θα σας έχω φωτογραφία στα highlights
Τέλος ρίχνουμε σοκολάτα να καλύψουμε το κέικ και βάζουμε ψυγείο για μια ώρα το λιγότερο
*Αν δεν έχουμε φόρμες κάνουμε το κέικ σε σχήμα αυγού με το χέρι και το βάζουμε ψυγείο για 15 λεπτά
Τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε στη σοκολάτα να καλυφθεί όλο το κέικ αυγό στη συνέχεια το βγάζουμε με ένα πιρούνι και το κρατάνε λίγο ώστε να φύγει η σοκολάτα που περισσεύει και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ψυγείο να κρυώσουν