Semolina Cream with Baked Caramelized Apples ⁣- Κρέμα σιμιγδάλι με ψητά μήλα

Εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ αυτές οι κρέμες κι έτσι τις φτιάχνω και στα δικά μου ζουζούνια.⁣
Η συγκεκριμένη συνταγή για κρέμα σιμιγδάλι είναι χωρίς γλυκαντικά εκτός αν εσείς επιλέξετε να βάλετε!

Τα υπέροχα καραμελωμένα μήλα που φτιάχνω στο φούρνο δένουν απίστευτα με αυτή την κρέμα και γι αυτό θα τα βάλω μαζί σε αυτή τη συνταγή

Semolina Cream with Baked Caramelized Apples ⁣- Κρέμα σιμιγδάλι με ψητά μήλα

Recipe by Δέσποινα ΚαρατζογιάννηCourse: ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients

  • ⁣ 600 γρ γάλα ⁣

  • 70 γρ σιμιγδάλι ψιλό ⁣

  • Βανίλια ⁣

  • 2 μηλα ⁣

  • 20 γρ ζάχαρη καρύδας ⁣

  • 10 γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας ⁣

  • 1 κ.σ μελι ⁣

  • 1/3 κ.γ κανέλα Κευλανης⁣

Directions

  • Βάζω το γάλα σε ένα κατσαρολάκι στο τέρμα από το μάτι της κουζίνας μόλις αρχίσει να αφρίζει ρίχνω το σιμιγδάλι και χαμηλώνω το μάτι μου στο μισό ⁣
    Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να αρχισει να πήζει η κρέμα μου⁣
    Μολις πήξει και κάνει φουσκάλες μεγάλες κατεβάζω από τη φωτιά (σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε 1 κουτάλια μέλι σα γλυκαντικό και να ανακατέψετε πολύ καλά) και βάζω σε μπολ⁣
    Η κρέμα όσο κρυώνει θα πήξει κι άλλο ⁣
    Αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει λίγο,βάζω τα καραμελωμένα μηλα και σερβίρω ⁣
  • Καραμελωμένα μήλα στο φούρνο ⁣Καθαρίζω και κόβω τα μήλα σε φέτες μισοφέγγαρο ολόκληρες και μισές στη μέση ⁣
    Τις βάζω σε ένα μπολ ρίχνω τη ζάχαρη καρύδας ,το ελαιόλαδο και την κανέλα ανακατεύω πολύ καλά ⁣
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 20 -30 λεπτά ⁣
    Σβήνω το φούρνο βγάζω το ταψι μου και προσθέτω το μελι ⁣
    Βάζω ξανά στον σβηστό φούρνο για 5 λεπτά ⁣
    Μπορείτε να τα βάλετε ζεστά αλλά και κρύα στην κρέμα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *