Το τυρόψωμο είναι αγαπημένη παιδική μου ανάμνηση,δεν υπήρχε σπανακόπιτα χωρίς δίπλα να υπάρχει ένα τυροψωμο.
Έτσι ήρθε και η δίκη μου συνταγή για τυροψωμο βασισμένο στις γιαγιας μου την συνταγή αλλά διαφορετικό αρκετά
Greek Feta Cheese Bread-Τυροψωμάκια
Course: ΣΥΝΤΑΓΕΣCooking time
30
minutesΓια το ζυμαράκι
100 γρ γάλα
200 γρ νερό
50 γρ ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
430-450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
- Για τη γέμιση
250 γρ Φέτα σε κομματάκια
2-3 κ.σ λάδι
Θυμάρι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 50c
Βάζουμε το γάλα,το νερό και τη μαγιά στον κάδο του μίξερ
Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά
Προσθετουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε
Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε για 7-10 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι μας από τον καδο του μίξερ
Σκεπάζουμε και βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί το ζυμάρι μας
Βγάζουμε από το φούρνο το ζυμαράκι μας
Σε αυτό το σημείο αν δεν θελουμε να κάνουμε τα στριφτά τυροψωμάκια προσθέτουμε τη φέτα σε όλο το ζυμάρι μας και το ζυμώνουμε ώστε να πάνε παντού τα κομμάτια,κόβουμε μικρές μπαλίτσες τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί
Για τα στριφτά τυροψωμάκια ανοίγουμε μια μπαλίτσα σε φυλλο λεπτό βάζουμε τη γέμιση σε όλο το φυλλο τυλιγουμε και θα έχουμε ένα μακροστενο ζυμαρακι,με το μαχαιρι μας κόβουνε το ζυμαρακι στη μέση κάθετα αφήνοντας την πάνω ένωση χωρις να την κόψουμε,τυλιγουμε σαν σαλιγκάρι μέχρι να φτάσουμε με στο τέλος του ζυμαρικού μας
Βάζουμε ξανά στο φούρνου για 15 λεπτά σκεπασμένα
Βγάζουμε την πετσέτα μας και γυρνάμε το φουρνο στο
Βγάζουμε την πετσέτα μας και γυρνάμε το φουρνο στους 200 c για 20 λεπτά
Στα 20 λεπτά γυρνάω το φούρνο μου στον αέρα για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυροψωμάκια μας
Έτοιμα!
Καλή επιτυχία!!!