Κρουασαν για τη βολτα,για το σχολείο,για κέρασμα και χωρις ενοχές.
Το να φτιάξεις κρουασάν από την αρχή στο σπίτι σου μπορεί να σου ακούγετε σαν κάτι πολύ δύσκολο αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που θα την φτιάχνεις αρκετά συχνά.
Croissant-Κρουασάν χωρίς ζάχαρη
Course: ΣΥΝΤΑΓΕΣPrep time
1
hour10
minutesCooking time
20
minutesIngredients
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
230 γρ γάλα
50 γρ βούτυρο λιωμένο
40 γρ μέλι
1 φακελάκι μαγιά
Directions
- Ανάβω το φουρνο μου στους 50 c αντιστασεις Ρίχνω στο μίξερ μου τα αυγα,το γάλα,το μελι και το βούτυρο
- Ανακατευω και ρίχνω τη μαγιά
Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπαω με το γάντζο για 7-10 λεπτά μέχρι το ζυμαρακι μου να ξεκολλάει από τις άκρες του κάδου
Σκεπάζω τον κάδο και βάζω στο φουρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί το ζυμάρι μου
Βγάζω και ρίχνω το ζυμάρι μου στον πάγκο της κουζίνας που τον έχω αλευρώσει για να μη μου κολλήσει το ζυμάρι - Ανοίγω το ζυμαρι μου σε μακροστενο φυλλο το χωρίζω στη μέση και σε λωρίδες στο μεγεθος που θέλω τα κρουασαν μου και τέλος σε τριγωνάκια
Για να φτιάξω τα κρουασάν τραβάω την φαρδιά άκρη του τριγώνου μου και ρολαρω προ την μύτη - Τα βάζω σε ένα ταψι με αντικολλητικό και με απόσταση μεταξύ τους και ξανα στο φουρνο για να φουσκώσουν για 10-15 λεπτά
Μολις τα βγάλω γυρνάω το φουρνο μου στους 190 c αντιστάσεις
Χτυπαω ένα αυγό και τα περνάω πολυ καλά σε όλη την επιφάνεια τους και τα βάζω στο φουρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα
Notes
- Αν θες μπορείς να τα γεμίσεις ή να προσθέσεις στη ζυμη σου αποξηραμένα φρούτα