Με πολύ λίγα υλικά, ροζ χρώμα από το παντζάρι και έχεις απίθανες κρέπες παντζάρι που όταν τις δουν τα μικρά σου θα ενθουσιαστούν.
Ας ξεκινήσουμε με το αλεύρι βρώμης που έχουν μέσα αυτές οι απίθανες κρέπες παντζάρι και τους ανεβάζει την διατροφική τους αξία,ακόμα τους δίνει την ιδιότητα να μας κρατούν χορτάτους για αρκετή ώρα. Το παντζάρι που έχουν αυτές οι κρέπες και τους δίνει αυτό το τέλειο χρώμα δεν είναι ένα ακόμα λαχανικό αλλά ένα απίθανο -λαχανικό που το θελουμε στις συνταγές μας γιατί προσφέρει πολλά στον οργανισμό μας. Μπορείτε να τις γεμίσετε με ότι εσείς θέλετε και να τις κάνετε γλυκές ή αλμυρές.
Κρέπες παντζάρι με αλεύρι βρώμης
10
minutes3
minutesIngredients
50 γρ παντζάρι βρασμένο καλά
210-220 γρ γάλα
2 αυγά
100 γρ αλεύρι βρώμης
Directions
- Βάζω στο μούλτι το παντζάρι σε κομμάτια μαζί με το γάλα και χτυπάω μέχρι να μη βλέπω κομμάτια από το παντζάρι
Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά τα χτυπάω και προσθέτω το αλεύρι
Τέλος προσθέτω το γάλα με το παντζάρι και ανακατεύω καλά
Βάζω το τηγάνι μου σε μέτρια φωτιά να κάψει
Πριν ρίξω το μείγμα μου με την κουτάλα σηκώνω το τηγάνι από το μάτι ρίχνω και με το χέρι κουνάω κυκλικά ώστε να καλύψω όλο το τηγάνι και ξανά βάζω στο μάτι
Όταν δω ότι στεγνώνει το μείγμα μου από πάνω παίρνω μια σπάτουλα και σηκώνω σιγά σιγά τις άκρες ,αν σηκώνετε εύκολα τότε είναι έτοιμη να την γυρίσω διαφορετικά περιμένω λίγο ακόμα
Σερβίρω με γιαούρτι και φρούτα ή μαρμελάδα ή μέλι με κακαο ή αλμυρές με τυρί