Τελευταία συνταγή για το 2021 και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή την υπέροχη δίχρωμη σπιτική Βασιλόπιτα με μέλι,ελαιόλαδο και άρωμα Χριστουγέννων.
Ελπίζω να σας αρέσει όσο και σε εμάς.
Βασιλόπιτα
Ingredients
4 αυγά
180 γρ μέλι
120 γρ ελαιόλαδο
100 γρ χυμό πορτοκάλι
1/4 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ κανέλα Κευλανης
1/5 κ.γ γαρύφαλο σκονη
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ μπέικιν πάουντερ
70 γρ γάλα
Ξύσμα από ένα πορτοκαλι
Βανίλια
2κ.γ κακαο διαλυμένο σε 12-15 γρ γάλα
Directions
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά μας και τα ανακατεύουμε
Ρίχνουμε τη σόδα ανακατεύουμε καλά
Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι
Σε ένα ταψάκι 24 εκατοστά με λαδόκολλα ρίχνουμε το περισσότερο μείγμα μας και κρατάμε 1/4 από το μείγμα για να βάλουμε το κακαο
Ρίχνουμε το κακαο που έχουμε κάνει μια πάστα ρευστή με το γάλα στο μείγμα που έμεινε στο μπολ μας και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε κουτάλια κουτάλια στο λευκό μείγμα το σοκολατένιο όπως θα δείτε στα στορι που σας ανέβασα
Με ένα μαχαίρι η καλαμάκι κάνουμε κύκλους να μπερδευτεί το σοκολατένιο μείγμα μας με το λευκό
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c αντιστάσεις για 40-45 λεπτά η μέχρι να πάρει χρώμα και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας
Notes
- Κάθε χρόνο στολίζουμε τη βασιλόπιτα μας με ινδοκάρυδο περασμένο στο coffee grinder και cacao nibs