Βασιλόπιτα

Τελευταία συνταγή για το 2021 και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή την υπέροχη δίχρωμη σπιτική Βασιλόπιτα με μέλι,ελαιόλαδο και άρωμα Χριστουγέννων. ⁣⁣⁣⁣

Ελπίζω να σας αρέσει όσο και σε εμάς.

Βασιλόπιτα

Recipe by Δέσποινα Καρατζογιάννη

Ingredients

  • 4 αυγά ⁣⁣⁣⁣

  • 180 γρ μέλι ⁣⁣⁣⁣

  • 120 γρ ελαιόλαδο ⁣⁣⁣⁣

  • 100 γρ χυμό πορτοκάλι⁣⁣⁣⁣

  • 1/4 κ.γ μαγειρική σόδα ⁣⁣⁣⁣

  • 1 κ.γ κανέλα Κευλανης ⁣⁣⁣⁣

  • 1/5 κ.γ γαρύφαλο σκονη ⁣⁣⁣⁣

  • 300 γρ αλεύρι ⁣για όλες τις χρήσεις ⁣⁣⁣

  • 15 γρ μπέικιν πάουντερ ⁣⁣⁣⁣

  • 70 γρ γάλα ⁣⁣⁣⁣

  • Ξύσμα από ένα πορτοκαλι ⁣⁣⁣⁣

  • Βανίλια ⁣⁣⁣⁣

  • 2κ.γ κακαο διαλυμένο σε 12-15 γρ γάλα ⁣⁣⁣⁣⁣

Directions

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά μας και τα ανακατεύουμε ⁣⁣⁣⁣
    Ρίχνουμε τη σόδα ανακατεύουμε καλά ⁣⁣⁣
    Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας ⁣⁣⁣⁣
    Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι ⁣⁣⁣⁣
    Σε ένα ταψάκι 24 εκατοστά με λαδόκολλα ρίχνουμε το περισσότερο μείγμα μας και κρατάμε 1/4 από το μείγμα για να βάλουμε το κακαο ⁣⁣⁣⁣
    Ρίχνουμε το κακαο που έχουμε κάνει μια πάστα ρευστή με το γάλα στο μείγμα που έμεινε στο μπολ μας και ανακατεύουμε ⁣⁣⁣⁣
    Ρίχνουμε κουτάλια κουτάλια στο λευκό μείγμα το σοκολατένιο όπως θα δείτε στα στορι που σας ανέβασα ⁣⁣⁣⁣
    Με ένα μαχαίρι η καλαμάκι κάνουμε κύκλους να μπερδευτεί το σοκολατένιο μείγμα μας με το λευκό⁣⁣⁣⁣
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c αντιστάσεις για 40-45 λεπτά η μέχρι να πάρει χρώμα και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας ⁣⁣⁣⁣

Notes

  • Κάθε χρόνο στολίζουμε τη βασιλόπιτα μας με ινδοκάρυδο περασμένο στο coffee grinder και cacao nibs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *