Έχεις ροδάκινα που έχουν ωριμάσει φτιάξε αυτή τη galette,αν έχεις και μπανάνες που έχουν ωριμάσει τότε φτιάξε και το παγωτό.
Peach Galette & Banana-Almond Ice Cream – Galette με ροδάκινα και μπανάνα -Παγωτό μπανάνα-αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
10
minutes30
minutesΓια το παγωτο
Για το παγωτό
3 ώριμες μπανάνες
1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
Αν το θες γλυκό πολυ βάλε και 1 κ.σ μέλι
Τα χτυπάω όλα στο μούλτι και μετά στην παγωτομηχανη για 12-15 λεπτά αν δεν έχεις χτυπάς και βάζεις σε μπολ για κατάψυξη για 2-3 ώρες να το κοιτάς μη σου παγώσει πολυ ,το βγάζεις όταν θα μπορείς να βγάλεις με το κουτάλι σου μπαλίτσα και το σερβίρεις αμέσως γιατί όπως καταλαβαίνεις είναι ένα παγωτό που θα λιώσει γρήγορα
ΓΙΑ ΤΗ GALETTE ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Υλικά για το ζυμαράκι
150 γρ αλεύρι
60 γρ ελαιόλαδο
40 γρ νερό
1/5 κ.γ ζάχαρη καρύδας
Για τη γέμιση
2 ώριμα ροδάκινα σε φέτες οχι πολυ λεπτές
1 κ.γ ζάχαρη καρύδας
1 κ.γ νισεστέ
Λίγα μυρτιλα
Βάζουμε όλα τα υλικά γιατί το ζυμαρακι μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ,όταν πλέον δεν μπορούμε να ανακατέψουμε ρίχνουμε το ζυμαρακι μας στο πάγκο και το πλάθουμε να γίνει μια μπαλίτσα
Χωρίζουμε στα δυο το ζυμαρακι και ανοίγουμε με ένα πλάστη τη ζύμη όχι πολύ λεπτή
Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες ροδάκινο μαζί με τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε,προσθέτουμε και το νισεστέ και ανακατεύουμε πολύ καλά
Βάζουμε τα ροδάκινα στο κέντρο από το ζυμάρι μας σαν λουλούδι ρίχνουμε και μια κουτάλια από το υγρό που έχει το μπολ αν έχει βάζουμε και 2-3 μύρτιλα στη μέση και διπλώνουμε τη ζύμη που έχουμε αφήσει κενή γύρω απο τη γέμιση και κλείνουμε τη galette μας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190c για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη μας
Το ζυμαράκι βγάζει 2 μικρές ή μια μεγάλη galette
Notes
- αν κάνεις διπλή δόση μπορείς να το βάλεις στο μίξερ το ζυμάρι σου να γίνει