Μπισκότα Πορτοκαλιού

Αν θες να φτιάξεις υπέροχα σπιτικά μπισκότα τότε αυτά τα αφράτα μπισκότα πορτοκαλιού είναι για εσένα 

Δεν έχουν ζάχαρη είναι με ελαιόλαδο έχουν υπέροχο άρωμα πορτοκάλι και μπορείς να τα δώσεις στα ζουζούνια στο σχολείο,στη βόλτα ή στους μεγάλους για να τους γλυκάνεις υγιεινά

Μπισκότα Πορτοκαλιού

Recipe by Δέσποινα Καρατζογιάννη
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingredients

  • 100 γρ πορτοκάλι ⁣ολόκληρο με τη φλούδα

  • 80 γρ ελαιόλαδο ⁣

  • 100 γρ μέλι ⁣

  • 1 αυγο ⁣

  • 250-270 αλεύρι για όλες τις χρήσεις ⁣

  • 1/2 κ.γ μπέικιν ⁣

Directions

  • Βάζω το πορτοκάλι με το αυγό και το ελαιόλαδο στο μουλτι ⁣
    Τα αδειάζω σε ένα μπολ και ρίχνω το μελι ⁣
    Τέλος προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά μαζί με το μπέικιν(μπορεί να χρειαστεί και τα 270 γρ αλεύρι ,μπορεί και όχι ή να παρει παραπάνω 10 γρ όχι περισσότερο γιατί μετά θα σφίξει πολυ το ζυμαρακι μας και δεν θα γίνει αφράτο το μπισκότο)⁣
    Ανακατευω αδειάζω στον πάγκο μου και κάνω το ζυμαρακι μου μια μπάλα⁣
    Παίρνω λίγο από το ζυμαράκι και φτιάχνω μικρες μπαλίτσες τις βάζω σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και τις πατάω από πάνω με τα δάχτυλα να γίνουν φλατ ⁣
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 c για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα ⁣
    Ο χρόνος ψησίματος είναι και ανάλογα το μεγεθος και το πάχος που θα κάνουμε τα μπισκοτάκια μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *