Γλυκοπατάτες στο φούρνο⁣⁣⁣

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα γλυκοπατάτες ήρθε η ώρα να το κάνετε με αυτή την υπέροχη συνταγή.Ειναι πραγματικά τόσο εθιστικές που θα θέλετε να τις φτιάχνετε συνέχεια.Τα ζουζούνια θα τις λατρέψουν και δεν θα προλαβαίνετε να γεμίζετε τα πιάτα τους.Αυτές οι γλυκοπατάτες φούρνου είναι πανεύκολες  αλλά έχουν ένα κακό εξαφανίζονται πολύ γρήγορα! 

Γλυκοπατάτες στο φούρνο⁣⁣⁣

Recipe by Δέσποινα Καρατζογιάννη

Ingredients

  • 2 γλυκοπατάτες μεσαίες ⁣⁣⁣

  • 1 αυγό⁣⁣⁣

  • 2 κ.σ γάλα ⁣⁣⁣

  • 1/2 κ.γ θυμάρι ⁣⁣⁣

  • 1 κ.γ σκόρδο σκόνη ⁣⁣⁣

  • Αλάτι ⁣⁣⁣

  • 1 κούπα τριμμένο ψωμί ή φρυγανιά τριμμένη ⁣⁣⁣

Directions

  • Πλένω και καθαρίζω καλα τις γλυκοπατάτες ⁣⁣⁣
    Τις κόβω σε μπαστουνάκι όχι πολυ χοντρά ⁣⁣⁣
    Χτυπάω το αυγό με το γάλα,προσθέτω το θυμαρι,το σκόρδο και το αλάτι ⁣⁣⁣
    Βάζω τις γλυκοπατάτες λίγες λίγες μέσα στο μείγμα με το αυγό⁣⁣⁣
    Στη συνέχεια τις περνάω από το τριμμένο ψωμί ⁣και μετά σε ταψι με αντικολλητικό χαρτί να μην ακουμπάει η μια την άλλη ⁣⁣⁣
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για 20-30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες και να μπαίνει το πιρούνι μας μέσα στην πατάτα (να έχει μαλακώσει μέσα)⁣⁣⁣

Notes

  • Αν τις θέλετε περισσότερο τραγανές μπορείτε να τις περάσετε 2 φορές από αυγό και τριμμένο ψωμί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *