Ήρθε η ώρα να φτιάξετε ψώμι με αυτή την ύπεροχη συνταγή για σπιτικό ψωμάκι με χαρουπάλευρο και μελάσα.Το ψωμί το αγαπώ πολύ θα φτιάξω σχεδόν κάθε βδομάδα σπίτι μας και μου αρεσέσει να δοκιμάζω διάφορους συνδιασμούς καθε φόραέτσι λειπόν έγινε και αυτο το σπιτικό ψωμάλι με χαρουπάλευρο και μελάσα.
Τι θα χρειαστείς για το ψωμί με χαρουπάλευρο
Χαρουπαλευρο : .το χαρουπάλευρο δίνει αυτό το σοκολατένιο χρώμα και άρωμα σε ότι φτιάξω,έτσι δεν θα μπορούσα να μη φτιάξω ένα ψωμί με χαρουπάλευρο!
Μελασα :η μελασα έχει πολυ ιδιαίτερη γεύση και ταιριάζει πολυ με το χαρούπι αν δεν έχεις μπορείς να βάλεις μελι.
Αλεύρι: χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1.4 – Carob Bread – Ψωμί με Χαρουπάλευρο
12
servings50
minutes40
minutesΑυτό το σπιτικό ψωμάκι με το υπέροχο σοκολατί χρώμα θα γίνει το αγαπημένο σου
Ingredients
150γρ χαρουπάλευρο
350γρ αλεύρι
1 κ.σ μελάσα
300γρ νερό
10γρ μαγιά
5γρ αλάτι ( προαιρετικά )
Directions
- Βάζουμε στο μίξερ με τον γάντζο το νερό, την μελάσα, την μαγιά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα άλευρα και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
- Φτιάχνουμε ένα μακρόστενο ζυμαράκι με τα χέρια μας και το βάζουμε σε φόρμα με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί, ο χρόνος για να φουσκώσει είναι ανάλογα την θερμοκρασία που έχουμε στο σπίτι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας για 10 λεπτά στους 50c σβήνουμε.
- Βάζουμε το ψωμί μας σκεπασμένο να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά.
- Βγάζουμε την πετσέτα και ανάβουμε το φούρνο
- Ψήνουμε στους 235c για 35-40 λεπτά.
- Αν πάρει γρήγορα χρώμα από πάνω βάζουμε μια λαδόκολλα και συνεχίστε το ψήσιμο.
- Όταν είναι έτοιμο το ψωμί το βγάζουμε από τη φόρμα το γυρνάμε και βαράμε τον πάτο, αν ακούγεται κούφιος ήχος είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πάνω σε μια σχάρα για να μην μαζέψει υγρασία από κάτω.