Αν σκοπεύεις να ψήσεις gingerbread μπισκότα φέτος τότε αυτή η συνταγή είναι η καλύτερη που θα μπορούσες να βρείς
Είναι η συνταγή που φτιάχνω εδώ και χρόνια και όλοι την αγαπούν
5. Gingerbread Cookies
Prep time
15
minutesCooking time
12
minutesIngredients
140 γρ βούτυρο αγελάδος
200 γρ μελάσα
1 αυγό μεγάλο
2 κ.γ κανέλα
2 κ.γ σκόνη τζίντζερ
1/4 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
1/5 κ.γ μαγειρική σόδα
400-420 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια πρέζα αλάτι χοντρό
Directions
- Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη μελάσα και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Ανακατεύουμε στο αλεύρι την μαγειρική σόδα.
- Ρίχνουμε το αυγό στη μελάσα και χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι.
- Μόλις αρχίσει να σφίγγει η ζύμη μας την αδειάζουμε στον πάγκο και την κάνω μια μπάλα φλατ.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας την κόβουμε σε κομμάτια, το πλάθουμε ώστε να μαλακώσει λίγο και ανοίγουμε στο πάχος που θέλουμε να βγουν τα μπισκότα μας.
- Κόβουμε τα σχέδια που θέλουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, δεν θέλουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 9-12 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες τους.
- Αφήνουμε να κρυώσουν 5-10 λεπτά και είναι έτοιμα.