Gingerbread Μπισκότα

Αν σκοπεύεις να ψήσεις gingerbread μπισκότα φέτος τότε αυτή η συνταγή είναι η καλύτερη που θα μπορούσες να βρείς 

Είναι η συνταγή που φτιάχνω εδώ και χρόνια και όλοι την αγαπούν

5. Gingerbread Cookies

Recipe by Δέσποινα Καρατζογιάννη
Prep time

15

minutes
Cooking time

12

minutes

Ingredients

  • 140 γρ βούτυρο αγελάδος ⁣⁣

  • 200 γρ μελάσα ⁣⁣

  • 1 αυγό μεγάλο⁣⁣

  • 2 κ.γ κανέλα ⁣⁣

  • 2 κ.γ σκόνη τζίντζερ ⁣⁣

  • 1/4 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη ⁣⁣

  • 1/5 κ.γ μαγειρική σόδα ⁣⁣

  • 400-420 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ⁣⁣

  • Μια πρέζα αλάτι χοντρό

Directions

  • Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη μελάσα και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Ανακατεύουμε στο αλεύρι την μαγειρική σόδα.⁣⁣
  • Ρίχνουμε το αυγό στη μελάσα και χτυπάμε καλά. ⁣⁣
  • Προσθέτουμε το αλεύρι. ⁣⁣
  • Μόλις αρχίσει να σφίγγει η ζύμη μας την αδειάζουμε στον πάγκο και την κάνω μια μπάλα φλατ.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
  • Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας την κόβουμε σε κομμάτια, το πλάθουμε ώστε να μαλακώσει λίγο και ανοίγουμε στο πάχος που θέλουμε να βγουν τα μπισκότα μας.
  • Κόβουμε τα σχέδια που θέλουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, δεν θέλουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.⁣
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 9-12 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες τους.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν 5-10 λεπτά και είναι έτοιμα.






⁣⁣
⁣⁣

⁣⁣

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *