Υπέροχη νηστίσιμη σάλτσα κόκκινης φακής με απίθανη γεύση και τόσο θρεπτική για την περίοδο της νηστείας αλλά και για όσους δεν καταναλώνουν κρέας στη ζωή τους.
Αυτή η σάλτσα κόκκινης φακής είναι τόσο εύκολη και με υλικά που πιστεύω πως έχουμε όλοι στις κουζίνες μας.
Φτιάξτε αυτή την υπέροχη σάλτσα κόκκινης φακής για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας ή να την βάλτε πάνω σε μια φέτα ψωμί ή σε μια τορτίγια.
Σάλτσα κόκκινης φακής
5
minutes25
minutesIngredients
200 γρ φακές κοκκινες πλυμένες καλά
2 κούπες νερό (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
1 πιπερια φλωρινης σε κομμάτια
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 κρεμμυδι μικρό τριμμενο
2 σκελίδες σκορδο
1/2 κ.γ θυμαρι
1/2 κ.γ κουρκουμα
1 ντομάτα μικρή σε κομμάτια
2-3 κ.γ ελαιόλαδο
Directions
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι,την πιπεριά,το καρότο και το σκόρδο
Ανακατεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Ρίχνουμε την ντομάτα ,το θυμάρι,τον κουρκουμά,τις φακές και το νερό.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να παρει βράση.
Κατεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20-25 λεπτά
Το ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Βράζουμε τα μακαρόνια μας και προσθέτουμε τη σάλτσα μας.